Diëtist - diabeteseducator

LISETTE VAN LOOSDRECHT 

is een door het RIZIV erkend (sport)diëtiste, voedingsdeskundige en diabeteseducator. In 2010 studeerde ze, met onderscheiding, af aan de Katholieke Hogeschool Kempen als Bachelor in voedings- en dieetkunde. Ze heeft deze studie aangevuld met een post-HBO Motivational Interviewing, een post-HBO sportdiëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en een opleiding tot diabeteseducator aan de Erasmushogeschool te Brussel gevolgd. Verder is ze gespecialiseerd in het FODMaP-dieet (een dieet voor mensen met IBS).

Lisette heeft een lange ervaring als klinisch en poliklinisch diëtist. Sinds het najaar van 2012 werk ik als zelfstandig diëtist in o.a. Keerbergen, Herent, Kessel en Ramsel.

Om up-to-date te blijven, neemt ze regelmatig deel aan lezingen, congressen en studiedagen. Sinds december 2012 vertegenwoordigt ze de diëtisten in de multidisciplinaire stuurgroep van LMN Groot Leuven. Verder is ze lid van de Nederlandse Diëtisten vereniging en de Vlaamse beroepsvereniging voor voedingskundigen en diëtisten en actief lid van de Diabetes and Nutrition Organization als redactielid van DNO-nieuws.

De diëtist is uw specialist op het gebied van voeding, voedingsproblematiek en dieet. Om persoonlijke en/of medische redenen is het soms wenselijk om uw voedingspatroon eens te bekijken. Lisette kan u hierbij helpen. Ze vindt het belangrijk om een individueel voedingsadvies op maat te geven dat bijdraagt aan een haalbare voedingsgewoonte die u, voor de rest van uw leven, vol kunt houden.

De diabeteseducator is een belangrijke schakel in het leerproces rond diabetes. Wanneer de diabetespatiënt behoefte heeft aan meer kennis en/of inzicht, moet deze altijd bij haar, als diabeteseducator, terecht kunnen. Naast een educerende taak, heeft ze ook een begeleidende taak want steun kan elke patiënt gebruiken.

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met haar op te nemen of met uw huisarts.

U kan een afspraak maken via het secretariaat: 015 51 11 51.

Raadpleging in de praktijk: iedere dinsdag 9u - 13u.

Diëtist - diabeteseducator