Psychologe Sophie Liekens

is geregistreerd bij de Psychologencommissie als erkend psycholoog. Ze studeerde af in 2009 als Klinische & Gezondheidspsycholoog voor Volwassenen aan de KU Leuven en besloot daarna onderzoek te doen bij patiënten die een nieuwe behandeling starten met antidepressiva en behaalde zo een doctoraat in de Biomedische Wetenschappen in 2014.

Momenteel volgt ze nog een specialisatie in de eerstelijnspsychologie en werkt in de psychologenpraktijk De Braam.

Daarnaast is ze ook parttime werkzaam aan de KU Leuven als projectmedewerker onderwijs op de faculteit Farmaceutische Wetenschappen en als coördinator beroepsontwikkeling bij het Brabants Apothekers Forum.

Om up-to-date te blijven neemt Sophie Liekens regelmatig deel aan lezingen, congressen en studiedagen en geeft ze ook zelf regelmatig lezingen binnen het thema depressie en antidepressiva. Ze is ook lid van de Belgische Federatie van Psychologen en van de Vlaamse Vereniging voor Klinische Psychologen.

Wat is nu net een eerstelijnspsycholoog ? Dit is een hulpverlener die u concreet helpt bij psychische problemen. Via gesprekken helpt de eerstelijnspsycholoog u om weer op eigen kracht verder te kunnen. 'Eerstelijns' wil zeggen dat u, net als bij de huisarts, zelf kunt bellen voor een afspraak. U vindt een eerstelijnspsycholoog vaak dichtbij huis en in dit geval in de praktijk van uw huisarts.  U kunt een eerstelijnspsycholoog inschakelen als u ergens mee zit of psychische klachten heeft. Juist als u er vroeg bij bent, kan een eerstelijnspsychologe u goed helpen. Een eerstelijnspsycholoog kan helpen bij tal van psychische klachten (generalist).

Nadat u de eerste stap gezet hebt om contact op te nemen, volgt een eerste gesprek in de huisartsenpraktijk. In dit verkennend gesprek wordt samen gezocht naar uw concrete hulpvraag. Daarna bekijkt u samen met de psychologe of u bij een meer gespecialiseerde psycholoog verder op gesprek zal gaan of in de huisartsenpraktijk.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw huisarts of rechtstreeks met Sophie Liekens: 0473/26 52 20.

Psychologe Sophie Liekens